Resursplanering Översikt

Silverbucket

Resursplanering Översikt

 

Behöver du ett användarvänligt verktyg för resursplanering så har du hittat rätt! Silverbucket är en molnbaserad produkt som blir alltmer populär. Mest tack vare att det är enkelt att använda och har ett trevligt gränssnitt. Med Silverbucket kan du;

  • Ta reda på vem som är resursplanerad och vem som är tillgänglig
  • Se din resursstatus i nuläget och i framtiden
  • Hitta det bästa möjliga projektteamet i en och samma vy

 

 

Företag, team och individuella arbetsbelastningar

Med en enda vy kan du gå in i din resursplanering på individnivå, teamnivå och företagsnivå som helhet. Att i förväg veta när du är i behov av nya resurser hjälper dig att planera rekryteringsbehovet på ett effektivt sätt.

 

 

 

 

 

 

Vilka typer av projekt utgör arbetsbelastningen

Silverbucket visar hur mycket av din planering som består av fakturerbara kundprojekt, interna projekt och frånvaro, men även hur mycket av projekten som är anbud/prospekt. Detta gör det enkelt för dig att se till att din organisation håller rätt fokus. Silverbucket visualiserar också antalet projekt i försäljningspipen och det arbete som alla projekt kommer att kräva framåt. Detta hjälper dig att hålla kontroll över din totala kapacitet och om behov av rekrytering krävs.

 

 

 

 

 

Semester- och frånvarohantering

Lägg till ett frånvaroprojekt i Silverbucket för att se vem som är tillgänglig och vem som är frånvarande, vilket underlättar projektplaneringen. Varje resurs faktiska resursplanering blir då synlig. Silverbucket kan enkelt hantera olika typer av frånvaro, oavsett om en resurs är på semester på heltid eller frånvarande på deltid.

 

 

 

 

Hitta lediga resurser

Mångsidiga filter hjälper dig att hitta rätt resurser för dina projekt. Filterkriterierna kan exempelvis innefatta resursens roll, användargrupper eller kompetenser. Du kan också välja att använda flera filter samtidigt för att ytterligare förfina din sökning. Färgkoder anger tydligt varje individs resursplanering, vilket gör det enkelt att identifiera de resurser som är tillgängliga.

 

 

 

 

 

 

Konflikter syns tydligt

Projekt förändras ofta när projekten pågår och detta kan lätt leda till konflikter i resursplaneringen. Silverbucket använder olika färgkoder och ikoner för att identifiera och markera situationer där åtgärder kan behövas. Detta säkerställer att du håller dig uppdaterad och vet var din uppmärksamhet krävs.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om hur du kan resursplanera i Silverbucket är du välkommen att kontakta Per Henriksson via e-post per.henriksson@projectsoftware.se eller på telefon 073-807 83 52.

Du har även möjlighet att testa verktyget gratis i 30 dagar;

 

Är du redan kund och behöver support i Silverbucket hittar du kontaktuppgifter här.