Fördelar med proaktiv resurshantering

Postad: 2022/02/03

Tror du att resurshanteringen inte påverkar genomförande av ett lyckat projekt? Eller tror du att resurshanteringen kan ha en märkbar inverkan på alla delar i projekt? Tuomas Mikkola, Project Business Consultant på Silverbucket, har föreläst om proaktiv resurshantering och har därefter sammanfattat huvudpunkterna i en artikel nedan.

Fördelar med att arbeta proaktivt med resurshanteringen kan vara;

  • Inga försenade projekt på grund av utmaningar eller problem relaterade till mänskliga resurser.Löften om vissa resurser kan sättas upp i projekt vilket innebär att man blir utlovad en viss typ av kompetens vid en viss tidpunkt. Det kan i sin tur vara avgörande för att projektet ska kunna genomföras i tid.
  • Förmåga att se åt vilket håll projektet är på väg.När resursplaneringen är uppdaterad betyder det att de resurser som är inplanerade sannolikt också kommer utföra jobbet. Genom att jämföra timmar och fördelning mot budgeten så går det också att se vart projektet är på väg.
  • Jämn beläggning.Med en rimlig resurshantering kan man undvika över- och underbelastning av resurser, vilket värdesätts av både ledning och medarbetare.
  • Ha förnuft i resursplaneringsarbetet.När resursplaneringen sköts på ett smidigt sätt så får ansvariga mer tid över för det riktiga arbetet, det blir med andra ord ett mer produktivt arbete.

Läs hela artikeln om proaktiv resurshantering här>>

 

Om du nyfiken på Silverbucket, läs mer om verktyget här.

Vill ni veta mer om hur Silverbucket kan hjälpa just er med resurs- och projektplanering? Välkommen att kontakta Per Henriksson via e-post per.henriksson@projectsoftware.se   eller på telefon+46 73 807 83 52.