”Utan Silverbucket skulle vi inte längre fungera!”

Postad: 2020/09/03

Per Sundbom, VD och grundare till Sundbom & Partners uttalar sig på LinkedIn om Silverbucket.

Sedan några år tillbaka använder  Sundbom & Partners aktivt konsultbeläggnings-verktyget Silverbucket. Deras konsultchefer lägger löpande in konsulternas beläggning per uppdrag på veckonivå. Det ger en mycket tydlig bild över hur beläggningen ser ut framåt.

Tidigare använde Per & co Excel och hade ständiga problem med att uppdatera och framförallt att få hela arket att fungera. De la ner massor av tid på själva arket istället för att använda den tiden till något produktivt. De har också provat andra verktyg, varav något helintegrerat med affärssystemet. Men dessa har varit alltför omständliga, detaljerade och komplicerade, så de har aldrig fungerat i praktiken.

”Med Silverbucket har vi varje måndag genomgång av beläggningen på våra säljmöten och vi kan då snabbt identifiera var vi har problem, antingen med under- eller överbeläggning. Otroligt värdefullt för att snabbt kunna ta fram actions.

Men den största nytta jag som VD har av Silverbucket är egentligen inte själva beläggningsplaneringen utan den intäktsprognos jag kan få ut från Silverbucket, speciellt i dessa svåra Coronatider. I stort sett varje dag går jag in och tittar vad som hänt. Denna prognos använder jag sedan till att både styra verksamheten och att rapportera till styrelse och ägare.

Vi har aldrig haft en bättre koll på vår verksamhet!

Vi jämför också utfallet från affärssystemet med prognosen från Silverbucket. Är det stora avvikelser jämför vi intäkter per konsult med prognosen i Silverbucket och lär oss hela tiden att bli bättre på att blicka framåt.

Skulle jag i min roll som VD för Sundbom & Partners av någon outgrundlig anledning bli av med Silverbucket skulle jag känna mig väldigt vilsen. Lite som att köra bil utan att kunna se ut genom vindrutan.”