Planera resurser i projekt

Silverbucket

Planera resurser i projekt

 

Silverbucket möjliggör snabb och effektiv resursplanering, det är också lätt att bygga projektteam.

 


Planera resurser eller roller

Vet du vem som ingår i ditt projektteam? Bra! Då kan du lägga till de resurser som behövs i ditt projekt och sedan börja planera upp dem. Om du ännu inte vet – inga problem! Silverbucket låter dig göra resursplanering för specifika roller. På så sätt ser du hur rollbehovet påverkar din totala kapacitet och vilka kompetenser du behöver för ditt projekt. När du sedan vet vilken resurs som ska göra jobbet är det enkelt att flytta resursplaneringen från rollen till rätt resurs i projektet.

 

 

 

 

 


Resursplanera på uppgifter

Ibland behöver man en mer detaljerad resursplanering. Då kan du resursplanera en resurs eller roll på olika uppgifter i ett projekt.

 

 

 

 

 

 

 


Ändra planeringen enkelt

Uppdatera en persons resursplanering på några sekunder genom att måla planeringen med din egen mus på datorn. Du kan snabbt ändra planeringen genom att dra över önskat tidsintervall med önskad nivå.

 

 

 

 

 

 


Riskhantering i projekt

Ett projekt är i ständig förändring. Du kan hantera det genom att fundera över riskerna i projektet. Silverbuckets riskhantering hjälper dig att hålla reda på dessa. Du kan ange önskade risktyper och filtrera projekt efter faktorer som risknivå. Detta gör att du kan reagera på förändringar innan de utgör ett direkt hot mot ditt projekt.

 

 

 

 

 

 


Flera projekt sammanfattade i en enda vy

Ibland kan det vara till hjälp att se alla dina projekt samtidigt. Du kan filtrera information från flera perspektiv och skapa en överblick över hur dina projekt går. Analysen kan visualiseras när det gäller milstolpar, numeriska data eller riskhistorik.

 

 

 

 

 

 


Preliminära allokeringar för att underlätta projektplaneringen

Projektplaner kan ibland förändras. Eller kanske du fortfarande håller på att utarbeta nästa steg i projektet. I sådana här situationer kan du göra preliminära resursplaneringar för att hjälpa dig att se och förstå helheten. När planen är bekräftad är det enkelt att ändra preliminära allokeringar till bekräftade.

 

 

 

 

 

 


Program håller allt organiserat

Bunta ihop flera projekt under ett program. Detta ger dig en översikt över flera projekt som alla hör till samma program. På så sätt blir det enkelt för dig att hantera större enheter samtidigt som exakta resursplaner utarbetas.

 

 

 

 

 

 


Resursförfrågningar ger struktur till planeringen

Behöver du ett mer formellt sätt att hantera resurser? I så fall är det fördelaktigt att använda resursförfrågningar. På så sätt kan du dela arbetsbelastningen jämnt mellan alla och se till att samma resurser inte blir överbelastade.

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om hur du kan resursplanera i Silverbucket är du välkommen att kontakta Per Henriksson via e-post per.henriksson@projectsoftware.se eller på telefon 073-807 83 52.

Du har även möjlighet att testa verktyget gratis i 30 dagar;

 

Är du redan kund och behöver support hittar du kontaktuppgifter här.